Почистване след ремонт – мисия “Здрав дом”

Когато започвате ремонт или ре-декорация на вашия дом, вие мислите най-вече за крайния резултат от добре свършената работа. В действителност, преди очакваният уют, вашият дом се превръща в строителна площадка с прах и мръсотия навсякъде.

Почистването след ремонт е трудна и времеотнемаща задача, но има и лесен начин да се справите с нея. Разумното решение е да се обадите на почистваща фирма, която ще извърши тежката работа вместо вас. Предимствата, предлагани от фирмата, са съвременно оборудване и професионални препарати, с които домът ви ще бъде изчистен идеално. А след извозване на строителните отпадъци няма да остане каквато и да е следа от бъркотията, създадена от майсторите.

Ако вашето жилище е ново строителство или наскоро сте му направили основен ремонт, със сигурност са останали много боклуци и отломки наоколо и всичко е покрито с дебел слой прах. Използвайки услугите на фирма за почистване след ремонт, ще можете да се насладите без никакъв стрес и усилия на току-що ремонтирания си дом. Професионалната фирма ще извърши цялостно саниране на помещенията, ще премахне праха от всички подове и повърхности, и най-важното - ще спре разпространението му във въздуха.Обезпрашаването обхваща всичко в дома ви, чак до щорите и контактите.

Всяко почистване след ремонт включва:

  • Почистване с прахосмукачка и измиване с моп на всички подове
  • Пране на мокетите и килимите
  • Машинно почистване и полиране на подовете
  • Избърсване на всички повърхности, кухненски плотове, шкафове, уреди
  • Почистване на всички первази, корнизи, ламперии, рамки
  • Изстъргване на пръските от боя от подовете, повърхностите, прозорците и стените
  • Отстраняване на котления камък, почистване и дезинфекция на бани и тоалетни
  • Полиране на огледалата
  • Измиване на всички прозорци отвътре
  • Извозване на строителните отпадъци на специализирано сметище

Основното почистване ще бъде недовършено без изпиране на мокетите, килимите и мебелите. Това са местата, където се събира най-много прах, който, ако бъде вдишан, е опасен за здравето на живущите. Само прахосмукачка не е достатъчна, за да се премахнат набитите в тъканите прах и мръсотия. Има няколко метода за почистване на мебелите след ремонт, като най-подходящия е пране със системата Рейнбоу, позната с отличните си резултати. Тази технология позволява успешното изпиране на мокети, килими, дивани, фотьойли, матраци и всякакъв друг вид текстилна мебелировка.

За стаите без мокети можете да се възползвате от услугата машинно почистване, която ще направи вашите подове лъщящи от чистота, без нито едно петънце. Тази услуга е подходяща за всякакъв вид настилки: бетон, гранитогрес, теракот, естествен камък и др. Професионалното почистване на пода може да бъде чудесно допълнение към вашия ремонт.

Планирайте ремонтната си дейност разумно. Организирайте вашето почистване след ремонт предварително, за да гарантирате на семейството си комфорт и здравословна среда. Освен всичко, от значение е и как ще се освободите от отпадъците. Специализираните фирми за почистване са длъжни да направят и законо-съобразно и природно-съобразно извозване на строителните отпадъци и няма да навредят на околната среда.


Още статии от категорията