Как да изберем подходящ софтуер за фактуриране

Едно от първите решения за един малък бизнес е това да избере подходящ софтуер за фактуриране и счетоводство. Изключително важно е да изберем правилния софтуер, който да съвпада с изискванията на бизнеса ни или може да бъде интегриран да отговаря на нуждите ни.

Характеристиките, които един добър софтуер за фактуриране трябва да има :

  • Да е user-friendly. Не трябва да сте задължително счетоводител, за да разбирате софтуера си. Търсете интерфейс, който да прилича на традиционното счетоводство на хартия. Колкото по-запознати сте с него, толкова по-лесно ще бъде.
  • Да е достъпен онлайн и e-commerce friendly – така ще можете да плащате и да Ви плащат директно. Особено важно е, ако имате онлайн бизнес.
  • Да е съвместим с текущите Ви програми – уверете се, че се интегрира с основните Ви програми като Word, Excel и тнт.
  • Да може да генерира полезни отчети : могат да бъдат създадени милион програми, но от тях да имате нужда само от една или няколко. Уверете се, че софтуерът има необходимите основи и проверете дали пък не са включени в него прекалено много неща, които да объркват работата Ви повече, отколкото да я улесняват.
  • Да поддържа различни формати. Осведомете се дали фактурите могат да бъдат изпращани в различни формати като HTML, PDF, CSV и др. Това гарантира, че проблеми със съвместимостта са премахнати.
  • Разширяемост – Ако имате планове да разширите бизнеса си в бъдеще, трябва да сте сигурни, че и софтуерът Ви може да се ъпгрейдне заедно с Вас.

Няма смисъл да се влагат пари за софтуер за фактуриране два пъти. Със сигурност това не са единствените качества, които онлайн софтуерът за фактуриране трябва да притежава. Но определено са някои от важните акценти. Надяваме се, че тези кратки напътствия ще Ви помогнат в избора на подходящ софтуер, който ще облекчи счетоводството Ви.


Още статии от категорията